in Evenimente

Restaurare

Asa se numeste ultima campanie a celor de la TVR1, concretizata intr-o emisiune TV care are ca scop restaurarea a 30 de cladiri si monumente istorice. O miscare foarte inteleapta dupa parerea mea, avand in vedere potentialul tarii noastre la acest capitol. In fiecare duminica, sunt analizate 3 cladiri de patrimoniu, iar la finalul celor 10 episoade, va urma finala. Telespectatorii vor vota cladirea-monument care va primi, pentru restaurare, banii adunati din apelurile telefonice si dintr-un teledon organizat. Am scris despre aceasta campanie, deoarece in primul episod a fost prezentata si Cetatea Dacică de pe Bâtca Doamnei, din apropierea orasului Piatra Neamt, o locatie pe care o cunosc foarte bine si o vizitez in fiecare anotimp de multe ori, un loc superb. Practic, pentru cine nu stie si nu isi imagineaza ceva, acolo sunt doar pietre, desenele si inscrisurile deja prezente pe ruine demonstrand acest lucru. De fapt, acolo se intind vestigii pe o suprafata de 20 000 m2, fiind cel mai important centru de locuire geto-dacica de pe Valea Bistritei. Ar fi frumos sa avem indicatoare, un loc istoric amenajat, ca lumea sa poate aprecia mai bine, iar pentru asta trebuie sa ajungem in finala.

Va invit si pe voi sa adunam cat mai multe voturi, prin sms la numarul 1388 (tarif 0.95 eur/TVA inclus)- mesajul trebuie sa contina cifra 3, numarul de concurs al monumentului, sau prin reteaua Romtelecom la numarul 0900 160 440, numar cu acelasi tarif ca si numarul de sms. Mai multe detalii gasiti aici, dar si la prietenii mei Adi si Ducu.

Iar pentru cei care inca nu stiu ce este acolo sus pe dealul Bâtca Doamnei, merita sa faceti o plimbare, e un loc unde gasiti o panorama asupra orasului Piatra Neamt si muntilor Ceahlau, iar daca prindeti un apus, chiar o sa va placa foarte mult.Comentarii

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. ai dat copy/paste la cetatea dacica de pe batca doamnei =) intradevar..e un loc atat de frumos si ar fi pacat sa fie lasat in starea in care se afla in momentul de fata.. imi amintesc de primele poze facute cu telefonul de tine in acel loc.. poate ca ar fi mers pusa in acest articol una dintre ele..

  2. Bai andi mizerie, tu ia si scrie despre restaurare ca te-am obligat si pe urma cearta-l pe toader 😀