in Evenimente, Startup-uri

La cât de urâtă a fost vremea de ieri, m-am împăcat de dimineață cu gândul că voi lucra de acasă și în nici un caz nu voi ieși afară (exagerat de comod). Am făcut totuși o plimbare până la SNSPA, în ideea că nu am fost niciodata la un eveniment acolo și dacă tot auzisem ceva de o conferință despre antreprenoriat si branding, am zis că nu strică deloc.

Despre BizMasters este vorba, un proiect realizat de studenții programelor masterale Brand Management și Comunicare Corporatistă și Managementul Comunicării în Afaceri din cadrul SNSPA. Ce-i drept, în sală erau câteva persoane care trebuiau să predea la sfârșit nu știu ce lucrare, dar am rămas surprins de cât de multă lume era. Am găsit și eu un scaun în ultimul rând.

Tema: branding și antreprenoriat. Invitați: Irina Ilie – Director executiv Brandient, Emanoil Drăgănescu – Marketer, Dezvoltator UNIROS, Dragoș Nicolaescu – CEO Visionary Consultants și Vlad Stan – Antreprenor și Business Angel.

Sunt anumite evenimente la care ai nevoie să urmărești și o prezentare ppt, să observi niște studii de caz, video-uri. Aici a fost mai mult vorba de adevăruri, experiență de viață și visuri.

  • Emanoil a dat startul și chiar m-a bucurat că a povestit experiențe din niște industrii diferite de cea online, cum ar fi biscuiți sau pvc :). Ideea lui foarte importantă a fost să avem curaj să facem lucrurile diferit, să ieșim din tipar în cele mai grele momente.
  • Dragoș ne-a ridicat la început în picioare și cu o explozie!! de energie a povestit drumul său, de la vânzător de monitoare (televizoare) la country manager de corporație unde a realizat în total vânzări de 200 de milioane $, iar apoi despre alegerea downshifting-ului spre antreprenoriat care îl face mai fericit. Cu Dragoș găsiți aici un interviu inspiring realizat de Vlad Stan.
  • Irina a venit cu 2 exemple foarte importante din portofoliul Brandient, dar totodată acestea fiind și adevărate povești de antreprenoriat: Dedeman și Transavia. Scopul acestor relatări a fost să pună în valoare visul, nu studiile superioare, nu banii, nu experiența!! Da, poti face antreprenoriat și fără să treci mai întâi printr-o companie unde să acumulezi experiență și nici nu trebuie să studiezi cărți pentru a ști cum să-ți urmezi visurile. Și da, poți să începi cu o Dacie și eventual cu un apartament.
  • Pe Vlad l-am văzut în multe prezentări, dar aseară a făcut show (poate și pentru că venea direct de la o degustare de wine&cheese :-)). A fost foarte dur și a spus niște lucruri care unii sunt convins că le-au primit destul de greu. Trăim într-o perioadă în care poți să înveți ușor și gratis să înoți de pe Youtube și nu te poți baza pe ani întregi de studii pentru a avea o carieră strălucită. Oamenii erau pe jos de râs și s-au distat copios la speech-ul lui, dar ideea a fost foarte clară. Totul depinde de tine. Te apuci acum de ceva sau nu mai faci nimic.

M-am bucurat să fiu acolo, să văd o echipă preocupată de succesul acestui eveniment și sincer chiar le-a ieșit foarte bine.

Acum, aș vrea să adaug un scaun alături de cei 4 speakeri și vă propun să-l ascultați pe Will Smith. Pentru mine este un antreprenor al visurilor sale.

 

Comentarii

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    • A fost intr-adevar o seara incredibil de inspiranta, care mi-a depasit cu mult asteptarile. Felicitari organizatorilor si desigur invitatilor extraordinari.

Webmentions

  • Conferinta Bizmasters: antreprenoriat made in Romania | chestiuni.info 23/03/2011

    […] A mai scris despre eveniment și Tudor Iacob. […]