in Echilibru

Casa Satya

În acest episod nu mai este vorba de gătit, ci despre locul unde poți lua cina. De fapt, este vorba despre un restaurant deosebit unde poți lua o cină romantică.

Înainte de a alege un restaurant, stau foarte mult să cercetez și mă gândesc la detalii care se potrivesc cu seara respectivă. Poate este și din cauza faptului că sunt provincial și nu cunosc multe localuri, dar după această analiză tot timpul am fost mulțumit de alegerile făcute. Un timp petrecut pentru așa ceva nu strică niciodată.

Ultima dată când am ales, a fost vorba despre Casa Satya. Vei găsi multe cronici online și toate te vor îndemna să mergi acolo, dar sper că ce scriu eu aici va fi primită de tine ca o recomandare sinceră. Mi-am propus ca oricând am ocazia, să încerc tot felul de mâncăruri specifice, cât mai exotice și ciudate. La Satya am avut plăcerea să găsesc nu doar o mâncare exotică ci mai degrabă un loc unde cel mai mult contează starea pe care o „savurezi” în timpul mesei. Percepția mea despre mâncare era că trebuie să fii în formă și să te saturi, dar am descoperit alimente care te relaxează de-a dreptul. Nu cred că este vorba în totalitate doar despre mâncare, ci și de ambientul creat, pentru că în timpul acelei mese simțeam că totul se întâmplă în slow-motion și eram foarte „zen”, pe fundal Gotan Project, o lumină slabă și chelneri care în loc să folosească șablonul „cu plăcere”, spuneau „cu drag!” Altfel…

Meniul nu este deloc simplu și îți recomand să îl răsfoiești un pic acasă (se poate descărca de aici). După acea seară, nu-mi pare rău că am stat să citesc despre 20+ restaurante înainte să mă decid. Cu prima ocazie voi reveni acolo, poate chiar cu ajutorul lui Arhi care are un concurs pe blog în direcția asta. 🙂

În concluzie, un restaurant care trebuie neapărat încercat, iar dacă ajunge o obișnuință, sunt convins că principiile ayurveda care sunt folosite la preparate îți vor oferi o viață mai relaxată și sănătoasă. Îl recomand pentru o cină romantică, mai ales că există și anumite detalii care pot face seara și mai plăcută, cum ar fi masajul ayurvedic și bazinul Samadhi.

 

A și… nu uita câteva reguli de bază pentru o cină romantică:


– Conversațiile plăcute încep greu și durează mult
– Trebuie să fii un ascultător activ, dar nu doar pentru a interveni cu o replică isteață.
– Nu contrazice până când nu esti sigur că înțelegi despre ce se vorbește
– Jobul tău nu este subiectul principal al discuției, deci nu insista
– Nu vorbi fără încetare

Namaste!

Acest articol participă la concursul Alege din 10! de pe arhiblog.ro

Sursa foto

Comentarii

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • Câştigători la campania cadourilor | arhiblog.ro blog 08/04/2011

    […] 2. Cel mai greu a fost sa decidem castigatorul la bloggeri: http://tudoriacob.ro/04/08/echilibru-ep-2/ […]