in Echilibru

Seria de episoade „echilibru” pe care mi-am propus să o dezvolt pe blog, are legătură cu timpul petrecut în afara biroului, deconectați de la emailuri, departe de trafic și concentrat pe mici sau mari plăceri, pasiuni și lucruri care să ne pună un zâmbet pe față. Astăzi a venit rândul filmelor.

În copilărie, cel mai mare obiectiv al meu când mă plictiseam și stăteam în casă, era să pun mâna pe telecomanda de la TV. Culmea, nu eram singurul. Același obiectiv îl avea și sora mea și cum trebuia să împărțim același ecran, ajungeam să ne fugărim prin casă până spărgeam geamuri (3 mai exact), să stricăm telecomenzi (doar 2)…Primul PC l-am avut ceva mai târziu, deci TV-ul era sursa principală de informare, divertisment, plictiseală.

Astăzi e mai simplu. Nu ne mai uităm deloc.

De 3 ani de zile nu am televizor și mă simt foarte bine, geamurile rămân întregi, nu se mai strică lucruri. M-am obișnuit să-mi găsesc surse de informare, divertisment, de relaxare sau documentare doar online, doar ce vreau eu. Partea dificilă e că online stau cel puțin 10 ore/zi și uneori nu mai simt relaxarea pe care o caut în fața ecranului. M-am obișnuit să văd seriale sau filme în timp ce mănânc, pentru a nu pierde timpul și am realizat că cel mai mult pierd din farmecul lor.

Așadar, mi-am propus ca vizionarea unui serial sau film să fie un moment cu adevărat de relaxare, departe de scaun și ecranul mic al laptopului. Deci, dacă aveți ocazia, investiți într-un monitor calumea. E cu totul altceva. Momentul în care conectez laptopul cu monitorul, mă întind pe un fotoliu și vizionez un film e așteptat cu mai mult entuziasm și relaxarea e mult mai bună.

Din grabă, am achiziționat în urmă cu 6 luni un model un pic mai slab, dar din categoria monitoare, recomandarea mea cu cel mai bun raport calitate-tehnologie-preț este fără doar și poate monitorul LED de la LG de 21,5 inch. L-am găsit de asemenea prin recomandarea mai multor persoane la evoMAG.ro la un preț chiar accesibil și de aceea am ales să scriu despre acest model. Pentru mine ecranul este cel mai important și mi-a plăcut faptul că are o rezoluție mare (1920×1080), cu timp de răspundere bun și contrast excelent. Tehnologia LED Full HD plus legătura HDMI către laptop, fac o diferență clară între experiența unui film văzut în grabă în fața laptopului și unul relaxat pe fotoliu la un ecran de 21,5 inch (mai ales dacă este vorba de un film precum „Into the wild”). Intensitatea luminoasă este și ea importantă, iar la acest model vizionarea unui film chiar în timpul zilei este foarte bună. Eu unul nu găsesc rostul porțiunii din plastic roșu din partea de jos, dar în rest, monitorul are un design plăcut și elegant. Dacă nu ești ca mine și încă mai folosești televizorul, acest monitor are posibilitatea să fie și TV, deci rezolvi mai multe dintr-o dată. Sper să ajute recomandarea mea, eu l-am găsit ca fiind cel mai potrivit monitor, accesibil, dar și cu o tehnologie avansată.

O listă de filme bune găsiți și aici, iar pe moment îmi vin în minte The Darjeeling Unlimited, Fight Club, Le Scaphandre Et Le Papillon, la fel, filme foarte bune.

Enjoy!

Sursă foto

 

Comentarii

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • Cele mai bune lucruri din viata dureaza putin | Tudor Iacob 31/05/2011

    […] aici de momentele de relaxare si aduceam in prim-plan TV-ul, care acum are sanse sa creasca mai mult in […]