in Evenimente, Startup-uri

In Romania nu a proclamat nimeni o luna a antreprenoriatului cum a facut Obama in SUA, dar in noiembrie se intampla multe lucruri si la noi. La majoritatea evenimentelor de mai jos am avut ocazia sa merg, asa ca voi prezenta din opinia mea de ce nu trebuie ratate.

– Luni, pe 7 noiembrie incep Zilele Biz, chiar cu ziua dedicata antreprenoriatului. Este un eveniment ce dureaza pana pe 11 noiembrie si va mai cuprinde zile de inovatie, management, CSR, media & marketing. Dupa 10 ani, Zilele Biz e unul dintre cele mai mari evenimente de afaceri din Romania si la cum a decurs activitatea Revistei Biz in ultima perioada, organizatorul evenimentului, sunt convins ca va merita. Multumesc IQads Kadett pentru invitatie si pentru ca sustineti astfel de evenimente. Aflati mai multe despre Zilele Biz aici si despre program aici.

Miercuri si joi, 9-10 noiembrie vor fi cele mai importante zile ale anului pentru cei care fac antreprenoriat in zona de tehnologie in Europa de Est. How To Web 2011 va avea 37 de speakeri internationali, peste 700 de participanti din 18 tari, o competitie de startup-uri (vezi aici cele 10 finaliste), 12 workshop-uri, 13 bloggeri oficiali din 8 tari care vor transmite informatii in direct de la eveniment plus 2 party-uri pana dimineata. Multe cifre fabuloase pentru un eveniment in Romania, insa din experienta anului trecut pot spune ca in momentul in care esti acolo nu mai conteaza nicio cifra. Este un eveniment care ofera o energie pe care n-am mai simtit-o nicaieri si speakeri care te pot influenta mult. Urmariti neaparat hastagul #howtoweb.

– Daca este weekend, atunci e Startup Weekend. Un eveniment global cu 295 editii in prezent care ajuta la construirea startup-urilor in zona de tehnologie in 54 de ore. Conceptul e foarte misto, se fac pitch-uri de 60 de secunde, fara slide-uri fara nimic, apoi urmeaza un networking in care se formeaza echipe cu dezvoltatori, oameni de marketing, designeri sau oameni cu skill-uri de social media. Dupa ce s-au creat echipele incepe munca la foc automat. Se dezvolta efectiv de la 0 un serviciu cu suportul unor mentori care in ultima zi, la prezentari, vor oferi feedback pentru fiecare echipa. Bilete se mai pot gasi aici. Urmariti hashtagul #SWVampire.

Marti, 22 noiembrie este inca un punct de start pentru antreprenoriat online, NetCamp 2011 fiind un eveniment cunoscut pentru reunirea antreprenorilor locali, internationali, dar si a dezvoltatorilor de proiecte web si de aplicatii mobile. Pe langa conferinte, NetCamp va avea si o serie de 3 micro-evenimente: Mobiledev – dedicat dezvoltatorilor de aplicatii mobile, Start Up Now! – un workshop cu antreprenori online in care se va discuta despre transformarea ideilor in proiecte web si va include si un training cu Vlad Stan, fondator Business Design Academy. Un alt micro-eveniment este si Weworkweb, o intalnire a oamenilor din companiile de web development si interactive si Net Startup – un concurs de idei si proiecte pentru online si mobile. Inscrieri aici.

Miercuri, 23 noiembrie, cautarea de investitii de peste 250.000 EUR poate lua sfarsit. VentureConnect, o initiativa Biriș Goran, este evenimentul care reuneste cei mai puternici investitori pentru proiecte in IT, internet si tehnologie. Evenimentul din Bucuresti reprezinta competitia finala a altor doua intalniri, din Cluj si Timisoara unde de asemenea au fost prezentate proiecte. Mai mult, in cadrul VentureConnect, grupul GECAD va investi cate 50.000 EUR la fiecare eveniment, deci in total 300.000 EUR in 3 ani. Mai multe detalii aici. Deadline-ul pentru aplicare este 11 noiembrie. De aici voi transmite live informatii, asa ca urmariti @VCConnect.

Asadar, o luna plina de evenimente pentru antreprenori. Am ratat ceva?

Sursa foto

Comentarii

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • Toamna se aduna startup-uri. Live!

    […] urma cu un an, cam tot in aceeasi perioada, scriam de cateva evenimente interesante pentru antreprenori din zona de online. Toamna asta parca e si mai […]

  • Invitatie la NetCamp 2011 | Tudor Iacob

    […] aici ca luna noiembrie va fi plina de evenimente dedicate antreprenorilor si startup-urilor din online. […]