in Echilibru, Educatie

De ce timpul este un prieten bun?

Ieri pe seara m-am intalnit cu un grup de studenti si am povestit despre unul dintre proiectele in care am fost implicat in primul an de facultate in cadrul ASER.

Au trecut aproape 3 ani de cand abia dormeam noptile, aveam sedinte de 3-4 ore, alergam de la cantina la ceva seminarii si apoi la intalniri de vanzari, totul intr-o forma de voluntariat. Cu un mix intre antreprenoriat, cultura, advertising si diplomatie, ne propuneam sa imbunatatim sistemul de educatie si sa aducem valoare perioadei respective. Nu stiam de ce fac asta sau de ce imi consum atat de mult timp, dar imi doream extrem de mult fac asta.

A inceput sa-mi placa sa vad ca se intampla lucruri.

Am auzit de multe ori ca timpul ne este dusman. Trece repede, este ireversibil si ne lasa cu amintiri care depind de multe lucruri. Ca devine periculos mai ales atunci cand 24 de ore nu mai sunt de ajuns! Pus in fata faptului de a derula niste ani, am realizat ca timpul este de fapt un adevarat prieten. Este singurul care ne ajuta sa analizam trecutul cu o maturitate pe care nu o aveam la un moment dat. Sfaturile, educatia si orice forma de dezvoltare ofera o orientare si o clarificare a unor lucruri, insa timpul te invata tot ce trebuie sa stii despre tine. Multumim, prietene!

Sursa foto

Pin It

Comentarii

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 1.  Ce este defapt timpul??

  Definitia fizica ar suna cam asa”Este o măsură a duratei evenimentelor si are diferite întelesuri în functie de contextul în care este definit.timpul” este o proprietate emergenta a miscarii/interactiunii/transformarii entitatilor/proceselor fizice.

  Concluzia??

  Eu stiu doar ca ceasurile satelitilor pentru GPS trebuie mai tot timpu reglate si releglate, asta explica multe, de ce ceasurile interne ale satelitilor nu sunt acelelasi ca si cele de pe pamant, adica o secunda pentru un satelit care orbiteaza pamantu cu o anumita viteza de ce nu-i la fel cu secunda de pe pamant???? asta spune multe.

  Timpul psihologic nu este la fel de obiectiv ca timpul fizic.Albert Einstein spunea ca „o ora petrecuta in compania unei fete dragute trece mult mai repede decat o ora petrecuta pe scaunul unui dentist.
  Teoria lui Albert Einstein s-ar confirma si mai convingator daca am detine tehnologia necesara pentru a depasi viteza luminii (300.000 km/s) – lucru care astazi este irealizabil, tinand de domeniul fizicii teoretice sau al SF-ului. In sfarsit, ipotetic vorbind, daca am atinge aceasta viteza, consecintele ar fi cel putin ciudate: de exemplu, am putea calatori cu o racheta timp de doi ani pana la cea mai apropiata stea, urmand ca apoi sa ne reintoarcem pe Pamant, unde i-am gasi pe cei dragi mai batrani cu 14 ani decat i-am lasat??

  Nume facebook; emerson andrew
  http://baiasuciprian.blogspot.com
  ASTEPT PARERILE VOASTRE.