in Educatie, Evenimente

Scriam in urma cu ceva timp despre Khan Academy si imi exprimam aprecierea pentru grupuri mici de oameni cu viziune care pot face o diferenta. Fara sa fiu optimist, sunt convins ca exista multe astfel de grupuri, hotarate sa raspandeasca o viziune cu impact pozitiv si sa alerge dupa schimbare.

In weekend am fost la Imaginarium si mi-am dat seama ca e foarte misto sa ajungi sa si cunosti astfel de grupuri. La etajul 4 de la MNAC, un loc cu terasa numai buna pentru pauza de cafea si pentru apus, cei din CROS au adunat cam 80 de oameni interesati de a nu avea o viata plictisita, destul de curiosi si interesati de educatia alternativa si tehnologie, adica ce nu prea vezi in sistemul de educatie actual.

Scopul Imaginarim-ului a fost sa fie „a place devoted to the imagination„, o tabara de creatie impartita in 20% conferinta, 30% joc de echipa si 50% atelier de creatie tot pe echipa. Dupa cele 2 zile pot spune ca proportiile au fost la fix respectate si echilibrate chiar bine, totul pentru a ne putea imagina metode de educatie, motivatii, tendinte, instrumente sau medii de invatare. Au alternat etapele unui joc de descoperire cu discursurile celor 3 speakeri straini si networkingul cu mentori, ca in a 2-a zi sa trecem la creatie si sa generam idei.

Cum era de asteptat, s-a facut coada la inscrierea ideilor.

Eu am inscris failureplanet.com, o platforma online care incurajeaza educatia prin esec unde utilizatorii pot posta atat esecuri, cat si lectii invatate din urma lor si pot colabora pentru gasirea unor solutii impreuna. O poti vedea detaliata aici.

Cuvantul esec se pare ca a atras destul de mult, asa ca am avut “investitori” in idee si a fost aleasa chiar printre primele in competitie.

Au fost 2 zile cu imaginatie, cu oameni interesanti pe care m-am bucurat sa-i cunosc si care sper sa nu lase toate ideile sa ramana doar idei. Partea cea mai buna cred insa ca a fost atmosfera care ne-a incurajat sa ne imaginam orice referitor la educatia prin mediul online. Vazute din exterior, din 163 de idei cate s-au generat in total, probabil cateva sunt relevante, insa exercitiul a dat curaj pentru a creea ceva. Oricum, toti participantii merita felicitari, au creat un Imaginarium foarte tare. Dupa o luna de zile aflam si castigatorul competitiei. Pana atunci este nevoie de feedback la toate proiectele inscrise pe RestartEdu.

Felicitari CROS, TechSoup si Fundatiei Romano-Americane pentru imaginatia avuta la construirea Imaginarium-ului. Organizare extrem de bine pusa la punct, o strategie a activitatilor interesanta si complexa. Fotografii aici.

[later edit]: Gasiti Failure Planet si pe Facebook.

Comentarii

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. @facebook-100000223804714:disqus , this is it http://failureplanet.com. Pe blog incepem de saptamana viitoare sa adunam experiente http://failureplanet.tumblr.com. Daca ai ceva interesant de povestit, da-mi un semn:)