in Echilibru

Toata lumea stie ca e aglomeratie mare pe web. Oricat de putine site-uri ai alege sa urmaresti, tot ajungi la 1000+ articole necitite in reader.

Prefer sa citesc intre 7 si 9 dimineata  articolele noi, insa niciodata nu acopar toate categoriile. M-am obisnuit ca in timpul saptamanii sa trec prin site-uri care au noutati sau ceva aplicabil in ceea ce fac, iar in weekend sa pastrez site-uri orientate spre cultura, muzica, arta sau altele inspirationale. Ca tot sunt cateva pe care le urmaresc de multa vreme, am facut o lista cu unele de care nu ma pot lipsi in weekend:

1. 1969.ro este un boutique muzical unde poti descoperi muzica buna. Un site simplu al carui continut se observa ca este ingrijit de oameni preocupati sa ofere calitate. Imi plac categoriile “cronica disc” si “recomandat”.

2. Brainpickings.org are subiecte din arta, design, stiinta, tehnologie, filosofie, istorie, politica, psihologie sau sociologie. Scrise intr-o maniera aparte, sunt o lectura extrem e interesanta din care poti invata multe. Descrierea pe care o face chiar autoarea site-ului exprima si mai bine ce poti gasi in site: “subiecte de care nu stiai ca esti interesat pana in momentul in care esti”. Neaparat de citit.

3. The-talks.com este locul unde Johannes Bonke si Sven Schumann urca saptamanal interviuri luate in ultimii 10 ani cu diverse personalitati din spatiul artistic, actori, cantareti chiar si sportivi. Un interviu care incepe “Mr. Kaufman, how are you? I am not that great. How are you? I’m actually fine. What’s wrong? I don’t know. I am just tired and…” sigur te scoate de pe frecventa revistelor comerciale. Bonus: audio sample la fiecare interviu.

4. The99percent.com cuprinde studii de caz si recomandari despre cum sa transformi o idee in executie. Mai mult, este un site despre productivitate care te poate ajuta sa-ti eficientizezi munca zilnica.

5. TheInspirationRom.com este site-ul aprovizionat zilnic cu lucrari din domeniul publicitatii adunate de la agentii din toata lumea. Creatii actuale sau clasice de print, tv, interactive, videoclipuri, fotografie si design. O sursa excelenta pentru creativi.

6. TheSartorialist.com este o colectie de inspiratii vestimentare care merita rasfoita in weekend. Fotografiile lui Scott Schuman, autorul blogului, surprind oameni de pe strazile din NY, Milano, Londra sau Paris imbracati intr-o tinuta inedita, dar reuseste prin arta fotografica si prin diverse remarci sa exprime mai mult decat alte bloguri de acest gen.

7. Fuckyouverymuch.dk, colectia de fotografii adunate de prin aglomeratia web-ului, cu un titlu-sablon uneori ironic sau hilar si ilustratii expresive.

8. Tedoo.ro este unul din blogurile de calatorii pe care incerc sa nu-l omit in weekend. Structurat foarte bine, pe continente, cu sfaturi, cu blogurile celor 2 fondatori sau diverse oferte. In plus, citesc cu multa curiozitate “Ocolul Thailandei pe o motocicleta cu atas”, o alta sectiune a blogului plina de experiente.

 

Astea sunt.  Am convingerea ca toata lumea are unele site-uri preferate din zona culturala, inspirationala, creativa, asa ca putem sa continuam lista in comentarii. Ce site-uri pastrezi pentru weekend?

Comentarii

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. zenhabits.net pentru o viata zen 🙂 Sunt sfaturi foarte utile de management personal (de la bani, la sport, timp etc), viata sanatoasa, simplitate, autodisciplina… scrise frumos.