in De citit

Rework este genul de carte pe care mi-as fi dorit sa o descopar mai devreme. E printre putinele carti prin care am trecut fara sa-mi pierd interesul pe parcurs si pe care o consider utila oricui, designer, programator, manager.

Am auzit multe despre ea, mi-a fost recomandata de mai multi apropiati, insa a stat ceva timp pe lista de „To-Read„. Cand incepi sa o citesti, dai de fapt startul unei provocari: sa o termini cat mai repede si sa aplici rapid mesajele pe care le transmite. Spun asta pentru ca in primul rand este o carte despre munca, despre eficienta, productivitate si management destept, iar dupa fiecare capitol, iti vine sa schimbi ceva chiar in momentul ala.

Rework este scrisa de Jason Fried si David Heinemeier Hansson, 2 oameni care stau la baza 37Signals, companie ce produce aplicatii (cea mai cunoscuta probabil e Basecamp). Apropo, blogul lor e foarte tare.

Plans let the past drive the future. They put blinders on you. „This is where we’re going because, well, that’s where we said we were going.” And that’s the problem: Plans are inconsistent with improvisation.

Anyone who takes a „we’ll figure out how to profit in the future” attitude to business is being ridiculous. That’s like building a rocket ship but starting off by saying, „Let’s pretend gravity doesn’t exists.” A business without a path to profit isn’t a business, it’s a hobby.

Being obscure is a great position to be in. Be happy you’re in the shadows. Use this time to make mistakes without the whole world hearing about them. Keep tweeking. Work out the kinks. Test random ideas. Try new things.

S-ar putea sa gasesti subiecte care sa nu se potriveasca cu ce faci/gandesti in momentul de fata. Ceea ce e foarte ok, eu unul asta imi doresc sa gasesc intr-o carte, subiecte si abordari care sa ma faca sa-mi pun intrebari. Partea buna e ca iti ofera si argumente foarte simple, dar care fac mare sens. In capitole scurte, usor de digerat, le poti lua ca o pastila zilnica.

Am ales sa scriu despre ea pentru ca am simtit ca are potentialul sa schimbe ceva in bine, poate ca mentalitate de business, poate ca productivitate zilnica. Pana la urma, e un avantaj sa afli sau sa analizezi mai devreme niste lucruri si sa obtii puncte de vedere care sa-ti sustina munca si deciziile mai tarziu.

Daca vrei sa-ti faci o idee despre capitolele ei, arunca un ochi pe ilustratii. Sunt destul de reprezentative incat sa te faca curios.

Cartea o poti gasi la aici, iar varianta pentru Kindle pe Amazon.

Daca deja ai citit cartea, cu ce lucruri importante ai ramas din ea?

P.S: Daca esti interesat de aplicatii web, iti recomand si Getting Real, o carte scrisa tot de cei de la 37Signals, o poti downloada gratuit.

 

Comentarii

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • Oameni motivati: Ep. 01 - Tudor Iacob

    […] ce am citit Rework, mi-am notat printre altele si textul de mai sus. Te pune sa-ti analizezi mai bine pozitia in care […]