in Echilibru

Indiferent ce facem in fiecare zi, toti avem obligatii. Majoritatea sunt legate de bun simt: trebuie sa pastram randul la coada, sa nu intrerupem o discutie, sa nu intarziem. Lista poate deveni mai grea: sa ne tinem promisiunea, sa fim sinceri, sa ne pastram integritatea.

Exista insa o obligatie de care uneori uitam, fiind preocupati de toate celelalte. E chiar mult mai fireasca decat cele legate de bun simt.

Aseara am vazut un om care nu uita niciodata de obligatia asta. Scrie despre ea, o pune in versuri si o canta in toata lumea. In timpul concertului de aseara, o varianta mai acustica si mai restransa ca public, s-a oprit si ne-a anuntat pe toti prezenti ca astazi este o zi speciala. Probabil face asta la fiecare concert, ne-a incurajat sa gasim motivul, cei de langa scena strigau sugestii, ce credea fiecare ca ar fi important pentru ziua respectiva. Nu ne-am prins. Motivul era unul foarte simplu:

„Today is a special day because we are all A – L – I – V – E !”

20120624-151624.jpg

Patrice este un artist reggae afro-german, are 33 de ani si canta in general despre lucruri simple (Clouds, Today, Soulstorm). Muzica lui este influentata de Jimi Hendrix si Bob Marley, trecand prin soul, rock si ceva folk. Lasand la o parte talentul sau, Patrice e un om care este fericit pentru ziua pe care o traieste. Este obligatia pe care o are si o arata de fiecare data cand isi face meseria, cand apare in fata unor oameni si canta.

Uneori, poate la birou, poate acasa, traiesc din inertie si las alte preocupari sa ma faca sa uit ca am obligatia de a ma simti norocos pentru fiecare zi. Poate vi se intampla si voua cateodata.

Este o obligatie foarte simpla, de a respecta si de a fi recunoscatori pentru o zi din viata. Poate schimba atat starea ta, cat si impactul pe care il ai asupra oamenilor de langa tine.

Mai devreme sau mai tarziu, toti o sa vedem asta ca pe o obligatie. Nu strica sa incepi sa te gandesti la ea cat mai devreme.

Multumesc Anne pentru invitatie.

Comentarii

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Webmentions

  • Practic

    […] Run Forest, run! Fugi pana cand ajungi la o concluzie in care crezi si apoi relaxeaza-te. E totul mai bine. […]