in Experiente de antreprenori

Oameni motivati: Ep. 01 – Dan Calinescu

Being obscure is a great position to be in. Be happy you’re in the shadows. Use this time to make mistakes without the whole world hearing about them. Keep tweaking. Work out the kinks. Test random ideas. Try new things.

Dupa ce am citit Rework, mi-am notat printre altele si textul de mai sus. Te pune sa-ti analizezi mai bine pozitia in care esti si sa gasesti un avantaj in ea.

Uneori ma amuz de libertatea pe care o are mintea noastra, de a intra pe un drum cu sens unic unde totul e pe dos. Din inertie, din cauza unui pilot automat scapat de sub control, te duce acolo. Ramai parcat cu gandurile aiurea pana iti dai seama ca trebuie sa iesi din haos.

Stiu bine ca sunt „the master of my fate”, dar uneori, am intrat pe acest drum infundat, fiind neatent la regulile mele si la semnele altora. Insa dupa ce iti dai seama de pozitia in care te afli si te chinui sa iesi din haos, problemele nu mai par probleme, iar traseul pe care il urmai pare din nou la indemana. E deci curios, aceeasi libertate o ai si pentru a crea in capul tau probleme, dar si pentru a vedea mai clar o idee, un lucru nou.

Mi-am dat seama ca ai nevoie doar de 2 lucruri pentru a-ti antrena gandirea sa se orienteze spre solutii si nu spre monologuri cotradictorii:

1. sa iesi din casa
2. sa observi experientele altor oameni.

Din motivul asta, am inceput recent o serie de articole despre oameni motivati sa faca ceva, sa schimbe si sa aduca impact intr-o comunitate. Sunt oameni pe care ii cunosc, dar si oameni pe care ii apreciez si as vrea sa-i cunosc personal intr-o buna zi.

Raspunsul a fost destul de rapid si spre surprinderea mea, am primit chiar si email-uri cu sugestii. Interesant a fost faptul ca 2 email-uri aveau ceva in comun: oameni care au fost plecati din Romania si s-au intors sa porneasca planurile mari aici.

Astazi, as vrea sa aflati despre Dan Călinescu. Momentan co-fondator al companiei de dezvoltat aplicatii mobile Fluid Trends, un om care s-a intors din Canada dupa 20 de ani, pentru a crea job-uri, pentru a se implica in comunitate si pentru a provoca o schimbare in bine. Introducerea facuta de colegul sau (thanks Matt:) a fost de ajuns pentru a-mi da seama ca Dan se incadreaza foarte bine pentru lista mea, iar in video-ul de mai jos se poate observa usor motivatia lui.

Imi doresc ca in final sa nu ramana lista mea si atat, ci sa creati lista voastra de motivatii luate de la acesti oameni. Saptamana viitoare voi continua, asa ca te poti abona la articole aici. Daca stii oameni cu diverse motivatii si orice fel de activitati interesante scrie-mi la contact [at] tudoriacob [punct] ro.

 

Sursa foto.

Comentarii

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.