in Online marketing

Tool-uri gratuite pentru email

tool-uri pentru email

Oricât de mult am vrea să evităm asta, email-ul încă face parte din viața noastră. Atât din punct de vedere al utilizatorilor, cât și al marketing-ului creat prin intermediul acestui instrument, email-ul este o rutină. Ne dă vești bune, ne ajută, ne solicită, ne epuizează, ne face viața mai ușoară sau mai grea.

La nivel global sunt 2.3 miliarde de utilizatori de email, 101 miliarde de email-uri trimise zilnic în scop de business (sursa), 34 de milioane de rezultate despre despre cum să ai un inbox curat și să scapi de stresul lui.

Dacă te nimerești la o petrecere și ajungi să povestești cum tu reușești zilnic să ai inbox 0 și să nu fii copleșit de email-uri, ai mari șanse să acaparezi atenția și să fii nevoit să scrii rețeta unei vieți liniștite pe care mulți și-o doresc.

Pentru mine email-ul stă la baza activității zilnice. La Conectoo trimitem sute de mii, chiar milioane de email-uri lunar. Sunt abonat la 447 de surse (email-uri, newslettere, notificari) și se întâmplă zilnic să mă abonez sau dezabonez de la diverse newslettere. In inbox ajung periodic email-uri doar de la 103 surse.

Cel mai mult folosesc email-ul pentru gestionarea lead-urilor, activarea clienților și comunicarea cu echipa. Nu am ajuns să am un inbox zero constant, dar analizând cum pot eficientiza activitatea mea cu acest instrument, am început să folosesc diverse tool-uri care îmi ușurează munca zilnică și pe care le consider utile pentru oricine scrie sau primește email-uri într-un context profesional.

Tool-uri utile pentru email

Unroll.me

Sunt mai multe aplicații care te ajută să ai focus în inbox doar pe email-urile cu prioritate. Unroll face, din punctul meu de vedere, 3 lucruri foarte bine:

– îti grupează newsletterele comerciale sau alte notificări cu importanță scăzută într-un singur email, pe care îl primești seara sau dimineața;
– iți adaugă automat email-urile în categorii (business, social, news, education, etc);
– poți opta să adauge automat  în roll email-uri noi care sunt identificate ca fiind asemănătoare cu celelalte (ex: notificări Linkedin și notificări Quora).

Alternative: Mailstrom.co, EmtyInboxForGmail.

Yesware.com

Aplicație dedicată oamenilor de vânzări sau marketing care se integrează în interfața Gmail și te ajută să gestionezi mai bine email-urile importante. Ce face foarte bine:

– tracking pe deschideri și link-uri (varianta freemium include tracking pentru 100 de email-uri);
– reminder dacă nu primești reply la un anumit email;
– template-uri de email pe care le poți salva pe categorii (suport, activare, etc.);
– interfață în care editezi template-urile și ai o analiză a email-urilor trimise;
– varianta premium integrează email-urile și cu un CRM.

yesware

Alternative: Toutapp.comContactually.com (aplicație premium cu un set mai complex de features).

Alte aplicații utile:

Followup.cc – reminder pentru follow up;
Boomerang for Gmail – reminder și programare pentru a trimite email-urile mai târziu.

Știi și alte aplicații pentru email care îți pot eficientiza activitatea?

| sursa foto |

 

Comentarii

Comment