in Startup-uri

De dimineata un renumit VC mi-a atras atentia cu un video pe care va recomand sa-l urmariti pana la sfarsit. O sa vedeti de ce…

Ideea este urmatoarea: Universitatile din NY si Columbia, alaturi de un advisory board format din profesori, oameni de tehnologie si antreprenori, organizeaza sub numele de hackNY un program de burse si o serie de hackathons dedicate studentilor cu inclinatii in zona de startup-uri de tehnologie si inovatie.

Foarte tare este modul in care se finanteaza programul de burse din cadrul hackNY: un mega party sub numele de Raise Cache din care urmeaza sa se stranga $100k. Un loc de intalnire al celor mici cu cei mari si invers. Unii deja i-au dat o tematica mai glossy evenimentului (se va purta Christian DiOS, Ralph Lean, Hacko Chanel, Yves St-cloud, etc.), dar scopul in opinia mea, ramane totusi foarte important: dezvoltarea comunitatii de inovatori, interesati de startup-urile de tehnologie din NY.

Am ales sa scriu despre ce se intampla in NY pentru ca mi-am inceput ziua afland ca in Romania nu mai exista antreprenori si ca este nevoie de un nou val. Ar fi arogant din partea mea sa-mi dau cu parerea la 22 de ani despre ce a fost in ‘99-2007, dar in ultimii 2 ani am vazut personal ca exista din ce in ce mai multe evenimente si oameni interesati sa sustina antreprenoriatul in Romania si in afara tarii. Se intampla aceste lucruri, iar intr-o viziune optimista, cred ca momentan nu sunt vizibile actiunea si riscul antreprenorilor la inceput de drum, dar rezultatele vor aparea in cativa ani. Pana atunci, este loc de invatat si timp in care sa creasca si comunitatea din Romania.

Din discutiile generate in cele 2 surse precizate mai sus, bineinteles, apreciate subiectiv de orice persoana interesata de antreprenoriat, doresc sa punctez un singur lucru: evenimentele si initiativele de orice fel in zona antreprenoriatului (mai ales online) sunt binevenite si trebuie incurajate pentru ca sunt o modalitate de invatare si avem nevoie din plin de asta (eu unul, am). Sunt modalitati care pot inlatura diverse mituri si pot oferi cunostinte pentru a urca pe un nou val.

Voi ce credeti?

 

Sursa foto

Comentarii

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Eu vad multi antreprenori, doar ca multi sunt reticenti sa se afiseze in public. E oarecum un raspuns la faptul ca in 2009-2011 a fost o supraexpunere a unor proiecte interesante, dar care n-au rezistat in timp. Sunt de asemenea si mult mai multi investitori, dar iarasi poate sunt „under the radar” si nu merg la toate evenimentele de socializare de pe la noi.

    Legat de petrecerea de mai sus, imagineaza-ti ca incercam sa facem asta si mergem la primele 10 firme ca incasari din internetul romanesc. Fac pariu ca mai mult de 1-2 nu convingi nici macar sa ia cate un bax de bere.

    • Imi doresc ca pana la sfarsitul anului sa cunosc macar 3 antreprenori tineri de care n-am auzit/citit si care totusi au proiecte si lucreaza la ele. Macar cu ei sa beau o bere, daca firmele mari nu vor un mega party.

  2. Multumesc pentru articolul asta, chiar nu am apucat astazi sa vad articolele respective. Oricare ar fi situatia, ca nu exista antreprenori sau investitori (ceea ce exista, chiar daca nu foarte vizibil), este trist ca exista o astfel de atitudine in comunitate. Sa zici ca o expunere globala a Romaniei este bullshit – asta este bullshitul! Este mai usor sa te plangi de problemele existente in loc de a face ceva sa le remediezi si sa faci o schimbare.

    Eu una ma bucur ca evenimentele si initiativele din zona antreprenoriatului sunt bine venite, chiar aveam nevoie sa aud asta, in special astazi. Dupa cum zice si Bogdan, este foarte greu sa convingi firme sa sustina astfel de evenimente, iar pe langa asta sa trebuiasca sa te lupti cu mentalitatea existenta nu face decat sa faca lucrurile de 1000 ori mai dificile.

    Sper sa ne vedem saptamana viitoare, la How To Web si Startup Weekend Romania. 🙂