in Echilibru

Ultima lună a trecut foarte repede. Asta pentru că după mult timp, am avut un program care mi-a aranjat orele de muncă, somn și mișcare foarte bine, cum nici în armată nu aș fi avut.

De ce aveam nevoie de un program pentru asta? Pentru că după aproape un an de când am început NativeBox am devenit o locomotivă pe aburi, dar fără cărbuni. M-au luat multe lucruri prin surprindere și cel mai ușor renunțam la masa de prânz, la mișcarea de seară sau la ore bune de somn ca să fac față.

Aveam nevoie să schimb ceva la mine mai întâi ca să meargă lucrurile mai bine pe toate celelalte planuri.

Am început programul LIMITLESS entuziasmat și dornic să-mi dezmorțesc oasele și mușchii, dar habar n-aveam că mă așteaptă una din cele mai importante lecții pe care corpul meu urma să o învețe: disciplina.

Știam de mult că antrenamentele de forță trebuie susținute cu o alimentație corectă, potrivită pentru metabolismul și corpul tău. Însă, tot ce făceam era să aleg singur ce cred eu că e corect pentru mine. Știu că nu sunt singurul, din câteva articole de pe net poți învăța repede cum stă treaba la sală, nu? Cam așa m-am păcălit în ultimii 3 ani crezând că eu merg la sală și că am o alimentație corectă pentru asta. Nu a fost un timp pierdut chiar de tot, dar cu siguranță a fost ineficient.

Disciplină, proteine și six pack

Despre LIMITLESS știam de ceva timp și îi admiram pentru curajul de a face ceva diferit într-o industrie în care toată lumea aleargă doar după abdomenul perfect.

Ce am găsit la ei este o abordare completă a nevoii de remodelare corporală, fie că este vorba de slăbit, tonifiere sau creștere musculară. Practic, totul începe cu o discuție cu Tania, nutriționistul lor, care te ajută să îți setezi niște obiective și îți dezvoltă un meniu alimentar personalizat pentru întreaga ediție. O ediție înseamnă o lună de zile cu 8 antrenamente, la care poți adăuga sesiuni suplimentare de sală, mai ales dacă vrei creștere musculară. Atât la antrenamente cât și la sală ai parte de antrenori personali care o să stea pe capul tău să faci corect exercițiile. Pe lângă educația primită la locul faptei, pe saltea sau cu gantera în mână, ai acces la sesiuni de coaching, diverse workshop-uri de nutriție sau biomecanică și simulări video cu exercițiile pentru a le putea face și acasă.

Obiceiuri noi după 4 săptămâni de LIMITLESS

Dacă până să încep LIMITLESS mă grăbeam să văd mușchii umflați pe mine după fiecare oră de sală, acum văd tot procesul pe termen lung ca o schimbare în stilul de viață.

  • Gătesc mai mult

Pachetul cu mâncare a devenit primul lucru la care mă gândesc înainte să plec din casă. Mâncarea de obicei o gătesc seara sau chiar cu 3 zile înainte și o porționez cât să-mi ajungă pentru toată ziua, mesele principale + gustări. Pentru că am mâncare tot timpul la mine, nu mai am cum să sar peste nicio masă. Problem solved!

#LIMITLESS week 3. Acum știu cum ar trebui să arate un prânz.

A photo posted by Tudor Iacob (@tudoriacob) on

  • Dorm mai mult și mă trezesc mai devreme

Pentru că antrenamentele le aveam de la 18:00 la 19:00 (și da, te resimți după ele), la 22:00-23:00 deja eram în pat și mă puteam trezi lejer la 6:30 să încep ziua. „Dormiți, mâncați și hidratați-vă bine” auzeam destul de des la antrenamente.

  • Fac încălzire mai bună și neapărat stretching după fiecare antrenament

La primul stretching după primul antrenament am auzit o simfonie care mi-a trecut prin tot corpul. Au trosnit oase și am simțit mușchi pe care nici nu-i băgasem în seamă până atunci. Asta pentru că nu mai făcusem stretching din liceu de la antrenamentele de baschet. Momentul de stretching e acum unul care face legătura între minte și corp, eu îl iau foarte zen. Nu e de mirare că cei de la LIMITLESS au și un program dedicat pentru asta.

  • Gustările și mesele sunt porționate mai atent

Gustările nu erau deloc greu de luat, mai ales că lucrez într-un birou plin de nuci, semițe și fructe uscate, dar nu știam cât și cu ce frecvență. Acum am și gustările porționate, astfel încât aportul de calorii vs efort să fie unul potrivit pentru metabolismul meu.

 

Gustare sanatoasa

Nucile sunt în toate gustările, evident 🙂

Totul a început de la un program pe care a trebuit să-l respect. Combinația între mișcare și alimentație s-a întipărit repede în minte și acum după o lună mi se pare natural să le continui, nu un chin.

Cine spunea că un obicei nou devine parte din viața ta după 30 de zile, nu spunea deloc rău. Indiferent de ce obiectiv ai avea pe plan alimentar și transformare corporală, e foarte important să înțelegi disciplina pe care trebuie să o ai. Nu restricții, nu dietă, nu forțări, ci disciplină. O disciplină adaptată la stilul tău de viață și la nevoile tale.

Pentru mine, va fi un test să văd cum rezist cu disciplina asta când lucrurile se complică iar. Așa că partea a doua a articolului va fi după o lună de când am terminat programul LIMITLESS. Să vedem atunci ce consecvență voi avea.

În luna februarie încă mai este valabilă oferta pentru programul LIMITLESS pe care ar trebui să-l testați măcar o dată. O găsiți detaliată aici.

sursă foto featured

Comentarii

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.