in Online marketing

Pe scurt, suntem niște norocoși.

Cu viteza bună la internet, cu toate oportunitățile încă neexploatate din țară, suntem în situația în care ar trebui să vedem cu toții cum ne poate ajuta digitalul. Și să-l folosim cât mai mult.

Pentru mine a avut impact chiar de la început. De la primul articol scris pe blog în 2008, la primul client care a venit printr-un PM pe Twitter pe vremea când eram freelancer, până la afacerea începută recent.

Digitalul mi-a făcut viața mai ușoară din mai multe puncte de vedere:

1. Educație

Am putut învăța gratuit de la alții lucrurile care mă interesau. Strategii și studii de caz, discursuri pe diverse teme, le putem găsi foarte ușor. Poți să vezi live conferințe la care nu poți să ajungi fizic, participi la webinarii cu oameni care împărtășesc din experiența lor, poți citi atât de multe de la atât de multe surse. TED, Business of Software, podcast-urile de aici sunt doar câteva dintre ele.

Și dacă nu înveți ceva propriu-zis, te poți inspira. Pentru că nu te costă nimic să-i urmărești pe Elon Musk, Stephen Hawking sau apropiați care și-au făcut curaj să plece Lipa-Lipa nomazi prin lume.

E alegerea ta cum stai pe Facebook și pe net. Poți să pierzi vremea sau poți să fii atent ce urmărești și ce înveți din tot ce înseamnă digital.

2. Oportunități

Cred că toți avem un traseu. Chiar dacă acum, în momentul prezent, nu știm atât de sigur încotro ne îndreptăm, peste ani putem identifica potecile pe care am umblat. De multe ori, au sens și se leagă frumos niște lucruri.

Pentru tot traseul meu profesional, digitalul a avut o implicare foarte mare. A contat foarte mult să pot urmări câțiva oameni și să creez conexiuni cu ei. S-au legat proiecte, recomandări și numărul de contacte pe care mi le-am creat a crescut tot mai mult. Cu un simplu email poți pune doi oameni în legătură și să faci posibil un proiect nou.

E mult mai ușor să ajuți în digital. Crowdfunding-ul e un alt exemplu, se bazează pe încredere și ajutor, iar multe business-uri sau proiecte sociale așa au crescut.

3. Conectare

E foarte ușor să rămâi conectat cu oameni din toată lumea, prietenii și familia.

Pot să ascult mixurile pe care le face Toma pe SoundCloud în timp ce merg spre birou. Îi pot urmări lui Anne-Marie progresul de la 0 la 120.000 de abonați la canalul ei de YouTube chiar dacă s-a mutat la Alba Iulia. Aflu despre update-uri noi la aplicația lui Alex și Dragoș. Mă pot liniști cu pozele făcute de tata și urcate pe Facebook.

E totul la îndemână.

Atât pe plan personal, cât și în dezvoltarea profesională, cred că tot ce înseamnă digital ne ajută și ar trebui să îl folosim cu un scop.

Astea au fost 3 dintre motivele pentru care #iLoveDigital. Sunt convins că ai putea să le găsești și tu.

Inițiativa a plecat de la Cristian Ignat.

Ești binevenit să participi cu motivele tale pentru #iLoveDigital.

foto featured: yesmyfriend

Comentarii

Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.